Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kennelin esittely

Voit tietenkin kuvitella Jealousin aivan minkälaiseksi haluat ja jättää tämän osion lukemattomaksi, mutta suosittelen silti ihan vain yleissivistyksen takia vilkaisemaan kennelin tiloja ja upeita maisemia! ;-)

Maastot ja maisemat

Jealous sijaitsee Skotlannin nummilla. Paikka on erinomaisen hyvä perustaa kennel - siellä on kumpuilevia kukkuloita, vihreää nurmikkoa, kesäisin lämmintä ja ranta on aivan kennelrakennuksen läheisyydessä. Jealousille pääsee leveää, mutta melko syrjäistä tietä pitkin, ja polun päähän kulkee bussi viisi kertaa päivässä. Parkkipaikkoja ei Jealousin pihalla juurikaan ole, vain yksi Sorayalle ja toinen vierailijalle, eli Jealousiin kannattaa tulla ennemmin jalkaisin kuin autolla. Bussi on siis varsin kätevä ajoneuvo. Polkua bussipysäkiltä kävellen kestää noin 10-15 minuuttia, ja se on sen verran hyvä ja tasainen, että pyörällä sen suhauttaa nopeasti. Talvisinkaan polku ei ole tukossa, vaikka silloin onkin hieman hankalampaa kävellä sitä pitkin.

      

Tarhat ja pihapiiri

Koirille on omat tarhat sekä sisällä että ulkona. Kennelrakennuksessa jokaisella koiralla on oma, iso verkkohäkki, jossa on suuri ovi hakasella kiinnitettynä. Häkissä on lattialla sopivan pehmeä matto, ja sen lisäksi siellä on koiran juoma- ja ruokakuppi, nukkumapeti ja valikoima leluja. Koirat eivät kuitenkaan juuri vietä aikaansa sisällä, vaan pääasiassa ne ovat hyvin vähän tarhoissa ylipäätään, talvisinkin ne viettävät enemmän aikaansa ulkona. Myös ulkotarhoissa on leluja, esim. aktivointipalloja. Tarhojen vieressä on myös suuri, tasaiseksi leikattu nurmikenttä, jota kehystävät valkoiset aidat. Sitä käytetään kesäisin agilityyn ja tokoiluun. Kenttää vastapäätä on myös pieni, harmaa vaja, jossa säilytetään agilityesteitä ynnä muuta ja pienikokoinen sisähalli, jota taas luonnollisestikin käytetään kilpailuihin kylmillä säillä.

      

Kennelrakennus ja kahvila

Kennelrakennus itsessään on sisältä melko matalakattoinen, mutta tilan tuntua tuovat suuret, valoisat ikkunat joka toisen koiran häkissä. Tilassa on aina siistiä, mutta ei liian steriiliä. Ulkoapäin rakennus on vaaleansininen, mustakattoinen ja pitkulainen rakennus, joka taittuu loppupäästä sivulle. Tarhoja koirille on noin 35, mutta läheskään kaikki eivät ole täynnä. Kun mennään sisälle, on vastassa pieni "eteinen", jossa on jokaisen koiran hihna ja panta ja mahdolliset lisävarusteet, esim. heijastinliivit, valjaat yms. Yläkerrassa kennelrakennuksessa esim. nukutaan leirien ajan ja lisäksi siellä on kahvio nimeltään Tassuttelija. Tassuttelija on siis todellakin kahvio, lämmintä ruokaa ei sieltä saa lukuunottamatta ranskalaisia. Tarjoilu maksaa, mutta vain vähän. Kahviossa on myös limsa-automaatti ja suklaapatukka-automaatti, mutta Tassuttelijan tiskiltä saa mm. tuoretta pullaa, voileipiä, mehua, kaakaota ja keksejä.

      

Päärakennus ja henkilökunta

Päärakennus on melkeinpä kiinni kennelrakennuksessa, ja siinäkin on kaksi kerrosta. Ylemmässä asuu Soraya, ja käynti sinne on - no, kielletty, sillä se on Sorayan henkilökohtainen asunto. Alakerrassa on toimisto, jossa Soraya hoitaa asioitaan, ja sinne on vapaa pääsy tulla rupattelemaan ja jutustelemaan.  Lisäksi alakerrassa on kirjahylly ja pieni oleskelutila, jossa on muunmuassa säkkituoleja, sohva, televisio, tietokonepöytä ja videohylly. Sorayan lisäksi siellä viettävät paljon aikaa myös Jealousin pieni epävirallinen henkilökunta, johon kuuluu Sorayan sisko, 19-vuotias Cindy sekä 31-vuotias Nicky, 23-vuotias Saara ja 21-vuotias Lenny. He nelistään Sorayan kanssa hoitavat koirien ruokinnan, tarhauksen, lenkityksen ja huolellisen hoidon, ja selviävät siitä mainiosti! Cindy ja Nicky asuvat muutaman kilometrin päässä Jealousista, Lenny kulkee bussilla töihin päälle puolen tunnin matkan ja Saara on kimppakämpässä hieman kauempana.

      

©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com