Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

JS The Sweetness Of The White Road

BH

   

Kuvista kiitos Saara Kangasniemi  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

Pähkinänkuoressa

Virallinen nimi JS The Sweetness Of The White Road Kutsumanimi Freija
Väritys Mustavalkoinen Sukupuoli Narttu
Rotu Bordercollie Syntynyt 8.11.2007
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Soraya / Jealous
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus 52,1cm Paino 17,4kg

Luonne

"Freija on Jealousin ensimmäinen virallinen bortsu, ja siksi minulle supertärkeä. Ostin sen aivan pentuna Virosta, joten Freija on myös kasvanut eniten minun kanssani ja siten kiintynyt minuun, kuten minä siihenkin. Kaikki muut koirat vaihtuvat, kasvatusrodut, ulkoasut ja kaikki - mutta Freija pysyy. Ja niin tulee aina olemaankin, sillä en aio koskaan luopua Freijasta, vaan pitää sitä vielä kauan lenkkikaverina ja seuraneitinä!"

Freija on säpäkkä ja napakka neitonen, joka kaipaa paljon tekemistä ja virikkeitä. Se on älykäs, ja sen eleitä on yllättävän helppo tulkita, kunhan sen kanssa on viettänyt muutaman hetken - tai ehkä useammankin, koska niin helposti tämä tyttö kietoo sinut käpäliensä ympäri. Neito jakaa tunteensa avoimesti niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Se ei ujostele juuri mitään, mutta osaa ottaa suuremman arvovallan komennot nöyrästi vastaan. Se on rakastettava, sympaattinen ja hyväsydäminen bortsu. Freijan yksi miellyttävistä puolista on, ettei se ole lainkaan ruuan perään eikä toimi sen avulla sen paremmin kuin ilmankaan. Se ei kerjää pöydästä eikä vingu siankorvia joka välissä. Ainoastaan saattaa kohteliaan haikeasti vilkuilla joskus isoa jäätelötötteröä! Freija on myös melko sosiaalinen ja pitää myös vähän vanhemmista lapsista. Ainoastaan pikkuvauvoja ja niiden tahmaisia näppejä se hienohelmaisena inhoaa.

Freija on myös hyvätapainen ja ottaa hyvin käskyjä vastaan liikuttajaltaan. Freija rakastaa lenkkejä säässä kuin säässä, eikä se ole mikään hienostelija. Sen luonteessa on roima ripaus entisaikojen paimennustarkoitusta, ja Freija  on myös mainio kisakoira. Tiukoissakin paikoissa se on kylmähermoinen, viileän asiallinen eikä lainkaan sellainen riehakas pikkutenava kuin kotona Jealousissa... sillä tosiaan, osaahan Freijakin irroitella! Kun kisat ovat ohi, Freija palaa taas tuttuun onnellisen pirteään olemukseensa ja antaa karhean, märän pusun poskelle. Freija viihtyy hyvin muiden koirien kanssa ja se rakastaa muiden kanssa riekkumista. Neiti ei väsy ihan helposti, ja sitä saakin lenkittää ahkerasti. Siitä saa myös hyvän lenkkikaverin juoksupolulle ja pelottoman koiran kanssa voi harrastaa lähes kaikkea mahdollista koiratanssahtelusta agilityyn. Kaiken kaikkiaan Freija on oikein tyypillinen ja mukava bordercollie, johon rakastuu ensisilmäyksellä.

Sukutaulu

Isä JS I'm Sorry About Your Pain evm  Isänisä tuntematon evm
    Isänemä tuntematon evm
Emä JS Angel With A Shotgun evm  Emänisä tuntematon evm
    Emänemä tuntematon evm

+ 3 pentua  |  x x x

kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Paimennus
Agility
Agility
Agility
Agility
10.08.2013
11.08.2013
01.02.2015
02.03.2015
10.04.2015
Kuolakuonon
Rapatassun
Hilpeä
Metsäpuro
Vainio
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
AVO
Maksi
Maksi
Maksi
Maksi
Ana
Viivi
Roosa
Darra
Sophia
30/46
42/44
21/39
26/26
3/40
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com