Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

JS Velvety In your Lap

meriitit tähän

   

Kuvista kiitos Zuzana Buráňová  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

Pähkinänkuoressa

Virallinen nimi JS Velvety In Your Lap Kutsumanimi Verda
Väritys Vaalea ruskeankeltainen Sukupuoli Narttu
Rotu Staffordshirenbullterrieri Syntynyt 4.7.2009
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Nicky DelGrosso evm
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus 37,8cm Paino 12,9kg

Luonne

"Verda asustelee oikeastaan Jealousissa siskoni Cindyn yksityisenä, mutta enemmän tai vähemmän siitä on tullut koko kennelin suosikkihauva ja vakioasukas. Staffi muutti Jelluun jo melkoisen kauan aikaa sitten, ja minäkin pidän sitä melkeinpä omana koiranani, onhan Cindy läheinen sisarukseni. Toki Cindy myös maksaa Verdan ylläpidosta minulle, mutta vaikka beibimme yksityinen onkin, ei ole mitään virallista kaappia tai muuta paikkaa mihin merkitsisin maksut."

Verda edustaa ehdottomasti amstaffeja henkeen ja vereen. Ensinnäkin, ilmaantuessaan paikalle se on aina vaikuttavan näköinen ilmestys. Vaalea silkkinen karva kiiltäen, vahva runko lihaksista pullistellen ja ylväs ilme naamallaan tämä tyttö kun astuu koirapuistoon, on useimmilta - sekä ihmisiltä että koirilta - lähellä mennä pupu pöksyyn. Oikeasti Verda ei ole sellainen luonteeltaan, mitä ulkomuoto antaisi ymmärtää. Monen rotua tuntemattoman on vaikea uskoa, että tällaisessa karussa ja hieman ärjyssä tapauksessa asustelee sisällä mitä hellyydenkipein ja iloisin sielu. Verda on juuri sellainen, kuin koirakirjassa lukee staffin ominaispiirteissä. Lapsirakas, ystävällinen, rohkea ja luonteeltaan avoin. Ja tässä Verdan tapauksessa lapsirakas ei todellakaan anna oikeaa kuvaa siitä, miten narttu palvoo pikkulapsia. Se ihan tosissaan tykkää, kun sen häntää kiskotaan pulleilla vauvankäsillä tai sitä "silitetään" eli lähmitään pikku kätösillä. Muutenkin Verda rakastaa ihmisiä, mutta ei ole riippuvainen kenestäkään. Se pitää rapsuttelusta, hellittelystä ja sylissä loikoilusta, mutta osaisi elää ilmankin!

Koirista tämän lajin terrierit eivät yleensä niin paljoa pidä, mutta Verdan pentuajan koulutus on tehty hyvin joten tyttö tulee aivan normaalisti toimeen kaikkien rotujen ja eläinten kanssa. Muutenkin neiti on, vaikka tämä laji on hieman haastava koulutettava, oikein hienosti koulutettu ja osaa ison läjän temppuja, hyppyjä ja kiemurteluita. Peruskäskyjä se tottelee ihan pelkästä kädenviittomasta, joten koiraa voi pitää vapaana lähes missä tahansa huoletta. Jotta Verda pysyisi tyytyväisenä, se tarvitsee silittelyn lisäksi runsaasti toimintaa ja liikuntaa, ei vain sohvalla köllöttelyä. Se rakastaa juoksemista, pomppimista ja leikkimistä ja on hyvin eloisa ja energinen. Agilityssä kömpelöstä rodunomaisesta ulkomuodostaan huolimatta Verda on yllättävän ketterä harrastuskaveri, joka myös tykkää kisata. Kaikki kunnia opetuksesta tämän staffin kanssa lankenee Cindylle, joka on Verdan paras kaveri, äitihahmo ja elämän nainen. Erottamaton parivaljakko!

Joskus Verda on hieman turhankin vilkas, mutta ei koskaan ilkeä tai pahantuulinen. Korkean kipukynnyksensä vuoksi koira ei melkein ikinä ärähdä tai näykkäise jos sitä vähän kovakouraisemmin vahingossa tempaisee. Vahtikoiraksi amstaffi ei sovellu, tietenkin kyseisen rakkaudenkaipuun ja iloisen luonteensa takia. Verda on haastava koira, joka jaksaa yllättää iloisesti joka päivä. Se on loistava kaveri, seurakoira, sylissä loikoilija ja lenkkitoveri - täydellinen koira, jos niin voi sanoa. Leveä staffinhymy ihanan tytön naamalla piristää aina.

Sukutaulu

Isä Beira Dajavera evm  Isänisä Aglaia a Fanynka evm
    Isänemä Fatima Dajavera evm
Emä JS Honey Harmony evm  Emänisä tuntematon evm
    Emänemä tuntematon evm

kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Agility
Agility
01.02.2015
02.03.2015
Hilpeä
Metsäpuro
epävirallinen
epävirallinen
Midi
Medi
Roosa
Darra
2/13
8/8
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com