Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Crazy Jump's American Wisteria

BH

   

Kuvista kiitos Tender Flash  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

pähkinänkuoressa

Virallinen nimi Crazy Jump's American Wisteria Kutsumanimi Wisty
Väritys Mustavalkoinen Sukupuoli Narttu
Rotu Bordercollie Syntynyt 6.12.2014
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Gira / Crazy Jump's
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus + paino 51,1cm + 15kg Rekisterinumero VTR00000-BCU000

Luonne

"Crazy Jump'sïn ihana ylläpitäjä Gira eksyi jotenkin Jealousiin mainostamaan syntyvää A-pentuettaan, ja kun rotuna oli mikäpä muukaan kuin bordercollie, niin mikäs siinä sitten... rakastuin saman tien ajatukseen uudesta valloittavasta pennuntuoksuisesta riiviöstä, joten ei kun varaamaan uutta tulokasta! Ihana pikku Wisty syntyi itsenäisyyspäivänä, ja nyt se on jo kietonut koko kennelin pikkutassujensa ympärille."

American Wisteria, eli tutummin Wisty, on aivan ihastuttava bordercollie, juuri sellainen kuin kuuluukin, ja vielä vähän enemmän. Se on leikkisä ja utelias kaikkia kohtaan ja kaikkien kanssa, eikä sen huonoihin puoliin kuuluu lähes mitään muuta paitsi joskus jopa rasittavaksi käyvä ylisosiaalisuus ja energisyys! Toisaalta koira osaa olla myös todella hiljaa ja rauhassa paikoillaan, sillä se osaa tunnistaa ihmisen ja koirankin mielentilan, ettei se turhia ala hössöttää jos toisella on huono mieli - ellei se sitten näe, että juuri se voisi piristää. Wisty tykkää ulkona juoksemisesta ja riehumisesta muiden koirien kanssa. Se on fiksu bortsu, ja kaipaa paljon aktiviteetteja elämäänsä. Tämä tapaus myös oppii nopeasti - ja ennen kaikkea pitää oppimisesta. Palkaksi ei välttämättä tarvita edes nameja, sillä leikkihetket, rapsutukset ja pallotuokiot riittävät hyvin Wistyn koulutuksen tulokseksi. Wisty on melkoisen huomionkipeä ja on aivan onnessaan, kun kuka tahansa uusi ihminen tulee kyläilemään, eihän tästä neidistä voi pitää näppejään erossa!

Juuri energisyytensä ja leikkisyytensä takia Wisty on mainio seuralainen lähes mihin tahansa kisailuun tai harrastukseen. Agilityradoilla tyttö ehkä innostuu hieman liikaa, ja ohjaajalta vaaditaan ketteryyttä ja nopeutta sekä kärsivällisyyttä saada Wisty seuraamaan pieniäkin kehon liikkeitä ja kiinnittämään huomio rataan. Kun perusjutut ovat kunnossa ja Wisty luottaa ohjaajaan, on meno vauhdikasta ja tuloksekasta! Koira on ahkera ja tekee kaiken suurella sydämellä ja keskittymisellä. Vaikka useimmat luulevat höpsön koiran olevan niin hösö ettei se kisoissa malttaisi seisoa edes paikallaan, ovat he kuitenkin (onneksi) väärässä. Radalla Wisty keskittyy, vaikka ei ehkä upeasti, niin hyvin kuitenkin. Lenkeillä border kulkee jo melko venkoilematta hihnassa, mutta saattaa joskus innoissaan rynnätä metsässä vilkkuvan pupun perään tai säpsähtää tyhjästä ilmestyvää autoa. Kaiken kaikkiaan ihana ja sosiaalinen koira, josta saa varmasti elinikäisen ystävän.

Sukutaulu

Isä Joe Vom Cerouac Isänisä Celalara Josef vom Cerouac evm
    Isänemä Rexana Mochasuix evm
Emä HardAngels Honor Never Dies Emänisä Arma-goddamn-Geddon evm
    Emänemä HardAngels Spieluhr evm

+ 3 sisarusta  |  x x x

Kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Näyttely
Agility
Agility
Palveluskoirakokeet
Agility
01.02.2015
01.02.2015
02.03.2015
21.1.2015
10.04.2015
Metsäpuro FIN
Hilpeä
Metsäpuro
Wegaran
Vainio
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
Match Show
Maksi
Maksi
PAKK
Maksi
Darra
Roosa
Darra
Henni
Sophia
S15
18/39
14/26
11/15 hyv
19/40
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com