Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 JS Echo Of The Walls

BH

   

Kuvista kiitos Doggone Borders  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

Pähkinänkuoressa

Virallinen nimi JS Echo Of The Walls Kutsumanimi Dino
Väritys Ruskea tricolor Sukupuoli Uros
Rotu Bordercollie Syntynyt 1.3.2004
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Soraya / Jealous
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus 53,9cm Paino 19kg

Luonne

"Dino on viides itse kasvattamani bortsu. Se on väritykseltään kauniin ruskea ja melko lailla ei-bordercolliemainen. Dinon nimellekin on ihan oma tarinansa... sen syntyessä se oli yksi isoimmista pennuista mitä Jealousissa on koskaan kasvatettu - siitä lempinimi, dinosauruksesta. Mutta ihan normaalikokoinen se nykyään on! Ja tietenkin syntymäyönä oli kamala myrsky, ja taloissa ja ullakoilla tuuli kajahteli katoista ja seinistä - siinä selitys virallisessa nimessä vilahtavalle sanalle kaiku."

Tätä herraa monet luonnehtisivat vähintäänkin vaikeaksi tapaukseksi. Totuus on vallan toinen, mutta ulkokuori Dinosta on kieltämättä varsin kylmän ja kovan oloinen, sen verran kuin bordercollien luonnetta yleensä nyt voi noilla sanoilla kuvaillakaan! Yleensähän tämä vahva työkoiralaji tunnetaan valppaana, energisenä ja iloisena. Dino ei kuitenkaan petä odotuksia, vaan se on vain luonteeltaan hieman yksinäinen ja arka. Varovaisuutta ei usein huomaa verenhimoisena tuijottavien silmien takaa (okei, liioittelua), mutta tosiasiassa se on oikeasti melko ujo koira. Vaikka Dino ei vastaakaan bordercollien käyttäytymistä normaaleissa oloissa millään tavalla, niin työskennellessään lampaiden ja muiden parissa se on elementissään ja sen käytös on kuin oppikirjasta: se on sitkeä, työskentelee ahkerasti ja kuuntelee ohjaajaansa nöyrästi. Eläin ei oikein luota kehenkään, ja rakkaus sen sydämeen rakentuu pitkän ajan päästä. Silloin ja kun se niihin harvoihin muihin kaksi- tai nelijalkaisiin luottaa, se todellakin luottaa ja rakastaa ja tekisi mitä vain heidän puolestaan. Dinossa on aimo annos terävyyttä ja taistelutahtoa, johon sopii hienosti englanninkielinen kuvaus: "I'm a lover, not a fighter, but I'll fight for what I love."

Uros tarvitsee erityisen paljon ulkoilua ja virikkeitä pysyäkseen edes jotenkuten lempeänä ja suvaitsevaisena muitakin kuin Sorayaa kohtaan. Se on nopea, älykäs ja noppii nopeasti kuten kaikki bortsut, ja siksi erinomainen harrastuskumppani kaikille, joilla on uskallusta komennella sitä. Dino tarvitsee paljon sääntöjä, sillä sen luottamus perustuu rutiineihin ja asioihin, jotka hoituvat napakasti ja samalla tavalla. Rajat saatuaan se ei yleensä edes yritä rikkoa niitä. Dino on hieno kaveri lenkille lähtevälle tai tokoon hurahtaneelle, sillä se ei pelkää huonoa säätä tai matkustusta vaan on muiden koirien edessä vähän äijämäinen tapaus. Satunnaista arkailuaan se peitteleekin juuri pöyhistämällä karvat isoiksi ja heiluttelemalla häntää ylimielisesti. Ilman säännöllistä älyllistä virittelyä Dino tylsistyy nopeasti ja se alkaa ilmetä ärtyisyytenä, milloin koiraa pelkäävät useat vähän vanhemmatkin ihmiset. Joka tapauksessa, kun tähän hauvaan tutustuu, on se erittäin mielenkiintoinen turre, jota ei voi vain heittää pois yhden käyttökerran jälkeen.

Sukutaulu

Isä JS Enjoy Your Life evm  Isänisä JS Trippin' in the twilight zone evm
    Isänemä JS Paid In Hell evm
Emä JS Love The Way You Lie evm  Emänisä JS Stairway To Heaven evm
    Emänemä Gunwale of Meadow evm

Kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Näyttelyt
Agility
Agility
Palveluskoirakokeet
Agility
01.02.2015
01.02.2015
02.03.2015
21.1.2015
10.04.2015
Metsäpuro
Hilpeä
Metsäpuro
Wegara
Vainio
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
Match show
Maksi
Maksi
PAKK
Maksi
Darra
Roosa
Darra
Henni
Sophia
S6
9/39
20/26
10/15 hyv
28/40
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com