Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toiveen Freeze Me

meriitit tähän

http://sorayansivut.suntuubi.com/datafiles/userfiles/Image/dogelipogelipoks.png   

Kuvista kiitos Wendigo's Wind  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

Pähkinänkuoressa

Virallinen nimi Toiveen Freeze Me Kutsumanimi Falco
Väritys Mustavalkoinen Sukupuoli Uros
Rotu Bordercollie Syntynyt 8.9.2010
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Natalia / Toive
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus 54,3cm Paino 16,8kg

luonne

"Rakas URL-kaverini Cee tuli jossain vaiheessa heinäkuuta kyselemään vieraskirjassa, että hänellä olisi tarjolla mustavalkoinen bortsupoika vapaana ja voisinko ottaa sen Jealousiin. Kävin uteliaana katsastamassa Falco-nimistä herraa ja yllätyin iloisesti. Sieltä minua tuijottivat ihanat ruskeat nappisilmät ja pystyssä höröttävät mustat korvat. Niinpä oikopäätä ihastuin koiraan ja päätin ottaa sen Jealousiin, ja täällä nuoriherra nyt asustelee!"

Falco on yksi Toiveen yhdeksästä veljeksestä Toiveen F-pentueessa. Se asusteli ennen Sorayan hyvän ystävän Ceen luona, mutta muutti sittemmin Jealousiin. Koira on hyvin arka, sillä sen sosiaalistamisvaihe meni hieman puihin. Falco kun karkaili usein ja pelkäsi kaikkea. Onneksi nykyisin bortsusta on kasvanut jo rauhallisempi eikä se enää pelkää kaikkea mahdollista autoista lintuihin, päinvastoin. Se on iloinen ja lempeä tapaus, joka aikuistuessaan on ottanut haltuunsa tarvitsemansa tilan. Nuoruuden arkuudesta huolimatta Falco ei hauku muille koirille tai ole äkäinen, mutta saattaa hieman murahtaa hevosille. Poika rakastaa rapsutuksia, mutta ei anna vieraiden tai pikkulasten koskea itseensä. Siinä mielessä Falco on hieman varautunut. Varsinkin vasta Jealousiin muuttaneena se ei oikein löytänyt paikkaansa kennelissä ja saattoi kiertää kauan levottomasti ulkona ja sisällä tarhansa vieriä. Kun Falco oppii tuntemaan ja tunnistamaan elämänsä tutut ihmiset ja koirat, se alkaa hetkessä luottaa ja rentoutua. Silloin koira on mainio toveri.

Kun Falco on oikeassa vireessä, siitä saa hyvän lenkkikaverin vaikka juoksupolulle tai pyörän viereen, sillä energiaa ei bortsulta puutu! Myös Falcon älykkyys ja nöyryys sopivat hyvin moniin lajeihin, kuten tokoon ja agilityyn. Falco on myös todella kaunis näyttelylinjainen dogi! Ainakin omaan silmään todella nätti ja sopusuhtainen nelijalkainen, jonka tuuhea ja kiiltävä mustavalkoinen turkki kirvoittaa lähes aina lenkillä kehuja ja onpa Falco joskus päässyt jopa japanilaisturistien kotialbumeihin. Vieraiden koirien kanssa Falco tulee ihan mukavasti toimeen, mutta se ei ole kehuttavan sosiaalinen leikkijä tai riehuja. Yksin ollessaan se sen sijaan viilettää vaikka minkä narupallon perässä, mutta koirapuistossa se lähinnä istuu penkin edessä ja tillittää kärsivästi porttia kohti. Poika viihtyy sekä yksin että tuttujen koirien kanssa, mutta kaipaa silloinkin omaa rauhaa. Sen unelmapäivä olisi luultavasti omistajan kanssa leikkimistä ja sähläystä, jonka jälkeen voitaisiin rauhoittua sylikkäin sohvalla.

Ihmisten keskellä Falco on oikein kiltti ja rauhallinen, ei ollenkaan mikään valtava sählääjä jonka on pakko saada koko ajan virikkeitä. Hiljainenkin se on, korkeintaan se haukahtaa jos jotain oikein suurta ja pelottavaa kävelee pelottavasti kohti. Falcon heikko kohta ovat esimerkiksi ihmiset, jotka kävelevät suoraan auringonvalon edessä niin ettei herra näe heidän varjoon jääviä kasvojaan! Hassu juttu, mutta saa koiran kuupan ihan sekaisin. Lukuun ottamatta normaaleja koiramaisen outoja tapoja, Falco on hyvin fiksu ja komea koirapoika, josta saa mukavan harrastuskaverin kisakentille.

sukutaulu

Isä ei tiedossa Isänisä ei tiedossa
    Isänemä ei tiedossa
Emä ei tiedossa Emänisä ei tiedossa
    Emänemä ei tiedossa

+ 8 sisarusta

kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Agility
Agility
07.03.2015
10.04.2015
Vall's Siberian Huskies
Vainio
VAL
epävirallinen
Maxi 1
Maxi
Valerie
Sophia
10/31
25/40
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com