Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

JS Sunlight Of Angel

BH

   

Kuvista kiitos Saara Kangasniemi  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

Pähkinänkuoressa

Virallinen nimi JS Sunlight Of Angel Kutsumanimi Aku
Väritys Mustavalkoinen Sukupuoli Uros
Rotu Bordercollie Syntynyt 17.6.2011
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Soraya / Jealous
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus 52,1cm Paino 17,4kg

Luonne

Aku on melko ujo koirapoika, joka pärjää hyvin itsenään ja viihtyy parhaiten erakkona tai vähintäänkin ihmisten seurassa - muiden koirien seuraan uros ei sovi. Se kyllä käyttäytyy moitteettomasti niiden seurassa, kuin enkeli! Tästä juontuu myös pojan veikeä nimi viitaten sen aurinkoiseen ja rauhalliseen olemukseen - Sunlight Of Angel. Mieluiten bortsu kuitenkin välttelee muita koiria. Näyttelyissä ja muissa kisoissa sen sijaan otus saa uuden persoonallisuuden! Siitä kehkeytyy esiin valpas, innokas ja utelias borderi, joka on täynnä elämäniloa. Kyllähän se kotonakin on täynnä elämäniloa, mutta ulkopuolinen saattaisi ihmetellä sen käyttäytymistä: ruokakupille viimeisenä, lenkille rauhallisesti odottaen ja harjauksessa apaattisesti seisoen. Kaikki tämä saa kuitenkin uuden käänteen, kun ajattelee, että Aku on hieman ujo. Se ei yritä varastaa show'ta itselleen, vaan on vaatimaton ja arka. Se viihtyy ihmisten seurassa ja lenkitettäessä se hyppelee perhosten perässä ja haistelee jänisten jälkiä. Talvi on bortsupojan lempivuodenaika: ihanaa, valkoista puuterilunta silmänkantamattomiin! Myös uiminen kuuluu Akun lempiharrastuksiin. Ah, sitä riemua, mikä seuraa Akun molskahdusta viileään järviveteen!

Useat ihmiset, lääkärit ja jopa tuomarit kisoissa luonnehtivat Akua vaatimattomaksi, viattomaksi ja superkiltiksi. Noihin kolmeen sanaan tämän herran persoonallisuus tiivistyykin. Sosiaalisuudessa ja rohkeudessa olisi bordercollien luonteen mukaisesti aika paljon kirittävää, mutta kaikista roduista löytyy poikkeuksia - Akuli taitaa olla sellainen omassaan. Ihmisiä kohtaan, varsinkin vieraita, Aku on lähes aina varautunut. Hetken haistelun jälkeen se kuitenkin yleensä istahtaa siliteltäväksi ja nauttiikin siitä. Bc tykkää ihmisten seurasta kovasti, varsinkin omien rakkaiden, ja silloin rapsutukset kelpaavat. Toisia koiria, ei tietenkään enää omaa laumaansa, se katselee kauempaa tyytyväisenä.

Rauhallinen Aku tosiaan on, mutta se ei liity ujouteen. Se käyttäytyy hyvin, oppii helposti, ei nyi hihnassa, tungeksi tai varastele kenkiä. Se on myös erittäin fiksu ja rakastaa erilaisia älykkyystestejä ja muita. Palkinnoksi Aku ei koskaan kerjää nameja, vaan sille oikeastaan riittää hymy emännän kasvoilla, onnistumisen fiilis ja käsi rapsuttamassa. Aktiivinen lenkkeilijäkin sporttikoira on, mutta mieluiten poika menee vain ihan yksin lenkille ilman muita koiria. Kovin sosiaalinen Aku ei siis ole, eikä koirapuistoon ole aina asiaa ujolla uroksella. Hyvätapainen, ihanan elegantti koira saa kuitenkin helposti sydänystäviä ja hurmaa niin lapset kuin vanhuksetkin puolelleen.

Sukutaulu

Isä JS Homophobia Is Gay evm  Isänisä JS Hide Yourself evm
    Isänemä JS Invisible evm
Emä JS Pure Romantic evm  Emänisä JS May I Help You evm
    Emänemä Vincere Omnes Amare of PV evm

Kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Näyttelyt
Agility
Agility
Agility
Agility
Paimennus

01.02.2015
11.8.2013
30.12.2014
01.02.2015
02.03.2015
10.8.2013

Metsäpuro
Rapatassu
Jealous
Hilpeä
Metsäpuro
Kuolakuono
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
Match show
Maksi
Maksi
Maksi
Maksi
AVO
Darra
Viivi
Soraya
Roosa
Darra
Ana
P12
12/44
7/21
23/39
9/26
43/46
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com