Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 JS Mascarpone Ban

BH

   

Kuvista kiitos Doggone Borders  |  klikkaathan kuvat suuremmiksi!

pähkinänkuoressa

Virallinen nimi JS Mascarpone Ban Kutsumanimi Macy
Väritys Red merle Sukupuoli Narttu
Rotu Bordercollie Syntynyt 14.9.2010
Omistaja Soraya / Jealous Kasvattaja Soraya / Jealous
Lonkat + kyynärät A/A + 0/0 Polvet + silmät 0/0 + terveet
Säkäkorkeus 50,8cm Paino 15kg

Luonne

"Macy syntyi vaikeasti, ja monet luulivat sen jo kuolevan heti sen synnyinyönä... tummana syysiltana viitisen vuotta sitten. Mutta tämä koira on taistelija. Ja niin nousi Macy jaloilleen, ja on niillä pysynyt tähän päivään asti. Monet eivät pidä sen väristä, mutta totuus on, että Macy on todella kaunis koira ja erinomainen, sitkeä ystävä jokaiselle, johon se luottaa."

Macy on ystävällinen ja valpas bordercollie. Se on hyvin energinen ja osallistuu innokkaasti kaikkeen, mikä sitä kiinnostaa. Sen pentuajat varsinkin olivat vaikeita esimerkkejä tästä, kun sai pelätä milloin minkäkin esineen löytyvän ties mistä - kengät vessanpöntöstä tai hanskat keittiöstä. Suloinen katse ja bortsun hymy ovat todella hämääviä, kun puhutaan Macysta. Juuri kun on olettanut neidin laskeutuneen kauniisti sohvalle löhöilemään telkkaria katsomaan, niin eikös tuo pinkaisekin saman tien pihaan jahtaamaan varpusia. Eihän Macy tiedä, ettei sen ole tarkoitus olla lintukoira! Koiralla on kuitenkin hyvin vahva paimennusvietti, ja tytön on pakko päästä juoksemaan päivässä parikin tuntia irrallaan pitkien juoksulenkkien ja energisten aivovirikkeiden lisäksi. Macy ei suoraan sanottuna ole koulutettavuudeltaan mikään helmi, sillä se on raisu ja riehakas eikä jaksa pysyä paikoillaan, varsinkaan namien avulla. Narttu on niin itsenäinen ja älykäs, että jos se jotain tekee, se oikeasti haluaa oppia sen - siihen ei herkuilla ole osaa eikä arpaa. Macy on pippurinen ja toimelias, kaiken sosiaalisuudensa allakin. Outolintu. <3

Macyn kanssa on ehkä parempi kulkea ilman hihnaa kuin taluttaa sitä, jos tuntee koiran ja toisinpäin. Hihnassa nimittäin neiti vetää jokapaikkaan ja onhan käynyt niinkin, että koira palaa talolle ja omistajaa ei näy missään. Mutta ilman kiristävää vetoa Macy on jopa oikein tottelevainen ja noudattaa käskyjä, sillä se tietää, että sen temppuillessa vapaus vietäisiin pois. Kisauttajaltaan bc tarvitsee taitoa ja ketteryyttä, sillä agilityssä Macy lukee nopeasti ohjaajan käskyjä ja kääntyilee jopa niin nopeasti, että muut eivät pysy mukana, ja silloin ollaan pulassa kun signaalit ovat ihan ristiriitaiset. Macy ei erityisemmin nauti esiintymisestä mutta tykkää kyllä liikkumisesta, ja suorittaa aina itsensä vuoksi, ei muiden. Koirien ja muiden nelijalkaistenkin kanssa bortsu tulee oikein hienosti toimeen.

sukutaulu

Isä JS Enjoy Your Life evm  Isänisä JS Trippin' in the twilight zone evm
    Isänemä JS Paid In Hell evm
Emä JS Love The Way You Lie evm  Emänisä JS Stairway To Heaven evm
    Emänemä Gunwale of Meadow evm

kisakalenteri

Laji Päivämäärä Järjestäjä Alaisuus Luokka Tuomari Tulos
Näyttely
Agility
Agility
Palveluskoirakokeet
Agility
01.02.2015
01.02.2015
02.03.2015
21.01.2015
10.04.2015
Metsäpuro
Hilpeä
Metsäpuro
Wegaran
Vainio
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
epävirallinen
Match Show
Maksi
Maksi
PAKK
Maksi
Darra
Roosa
Darra
Henni
Sophia
P9
26/39
6/26
12/15 hyv
18/40
©2019 Jᴇᴀʟᴏᴜs - suntuubi.com